Richard ter Veen (4)

Mijn naam is Richard ter Veen. Ik ben 50 jaar en woonachtig, in ter Apelkanaal. Ik ben getrouwd met Marijke en gezegend met één zoon van 15jaar, Rick.

Ik werk als groepsleider bij Nieuw Woelwijck, een dorpsgemeenschap van/voor verstandelijk gehandicapten.


Kritiek leveren, klagen en op afstand toekijken ligt niet in mijn aard. Ik wil juist een actieve bijdrage leveren aan de lokale samenleving.

Deelnemen aan het democratisch proces en invloed uitoefenen op de keuzes die de politiek en de gemeente maken en ik vind dat ook iedereen zijn of haar steentje moet bijdragen aan onze gemeenschap.


De VVD is een optimistische partij die gelooft dat mensen heel veel zelf kunnen, en mensen die het echt zelf niet redden, moeten bij de gemeente terecht kunnen en geholpen worden.

Elke hardwerkende inwoner van Westerwolde willen wij de ruimte geven om er iets moois van te maken, en de gemeente moet er zorg voor dragen dat de ideale condities hiervoor gecreëerd worden en in stand worden gehouden. Faciliterend, kaderscheppend en geen bemoeizuchtige en betuttelende overheid.

Er wordt vaak gezegd dat de VVD de partij van en voor ondernemers is, maar dit is een misvatting. De VVD is de partij voor ondernemende mensen en daar zit een zeer essentieël onderscheid in.